E fa'afefea ona fa'afetauia a tatou ato fa'apipi'i i tupulaga 'ese'ese tagata fa'atau

I nai tausaga o lo'o soso'o mai, e fa'amautinoaina e a matou ato fa'apipi'i o lo'o i ai i le tulaga sili e feagai ai ma le isi augatupulaga o tagata fa'atau.

Millennials - tagata taʻitoʻatasi na fananau i le va o le 1981 ma le 1996 - o loʻo faʻatusalia nei le tusa ma le 32% o lenei maketi ma o loʻo faʻateleina le faʻauluina o lona suiga.

Ma e na'o le fa'atupula'ia lea, e o'o atu i le 2025, o na tagata fa'atau o le a maua le 50% o lenei vaega.

Gen Z - i latou na fananau i le va o le 1997 ma le 2010 - ua faʻatulagaina foi e avea ma tagata taʻalo taua i lenei vaega, ma o loʻo i luga o le ala e fai ma sui o le 8% o le maketi taugata i le faaiuga o le 2020.

I lana tautalaga i le Packaging Innovations' 2020 Discovery Day, o le kamupani ava malosi a Absolut Company's innovation director of the future packaging Niclas Appelquist faaopoopo mai: “O faamoemoega o nei vaega uma e lua o ituaiga taugata e ese mai i augatupulaga ua mavae.

"E tatau ona vaʻaia o se mea lelei, o lea e maua ai se avanoa ma le tele o avanoa mo le pisinisi."

Taua ole afifiina gafataulimaina i tagata faatau taugata

Ia Tesema 2019, na faʻatautaia ai e le tagata faʻatau-centric merchandising platform First Insight se suʻesuʻega ua faaulutalaina Le Tulaga o Tupe Fa'aalu a Tagata Fa'atau: Gen Z Fa'atau e Mana'omia Fa'atauga Mautu

O loʻo maitauina e 62% o Gen Z tagata faʻatau e manaʻo e faʻatau mai ituaiga gafataulimaina, e tutusa ma ana sailiga mo Millennials.

I le faaopoopo atu i lenei, 54% o Gen Z tagata faʻatau e naunau e faʻaalu se faʻaopoopoga 10% pe sili atu i oloa gafataulimaina, ma o le tulaga lea mo le 50% o Millennials.

E fa'atusatusa lea i le 34% o Tupulaga X - tagata na fananau i le va o le 1965 ma le 1980 - ma le 23% o Baby Boomers - tagata na fananau i le va o le 1946 ma le 1964.

E pei o lea, o le isi augatupulaga o tagata faʻatau e sili atu le faʻatauina o oloa e faʻaogaina le siosiomaga.

E talitonu le Appelquest o loʻo i ai i pisinisi taugata "uma faʻamaonia" e taʻimua i lenei vaega o le talanoaga faʻaauau.

Na ia faamalamalama mai: “O le taulaʻi atu i oloa gaosi lima e faia lemu ma faʻatasi ai ma mea e sili ona lelei o lona uiga o oloa taugata e mafai ona tumau i le olaga atoa, faʻaitiitia otaota ma puipuia lo tatou siosiomaga.

"O lea faʻatasi ai ma le faʻalauteleina o le malamalama e uiga i faʻafitauli o le tau, e le o toe naunau tagata faʻatau e talia faiga le faʻamautuina ma o le a matua vavae ese mai ituaiga."

O se tasi o kamupani taugata o loʻo faʻasolo atu i lenei avanoa o Stella McCartney, lea na suia i le 2017 i se afifiina fa'alelei fa'asoa.

Ina ia mafai ona faʻataunuʻuina lana tautinoga faifaipea i le faʻaauau, na liliu atu le faʻailoga i Isaraelu amata-faʻatupuina ma le gaosiga TIPA, lea e atiaʻe faʻavae meaola, fofo faʻapipiʻi atoatoa.

”"

Na fa'ailoa mai e le kamupani i lea taimi o le a latou fa'aliliu uma fa'apipi'i ata tifaga fa'apisinisi i le palasitika TIPA - lea ua fa'atulaga e talepe i lalo i le palapala.

O se vaega o lenei mea, o teutusi mo valaaulia asiasi i le Stella McCartney's summer 2018 fashion show na faia e le TIPA e fa'aaoga ai le faiga lava e tasi e pei o le palasitika fa'ata'i ata.

O le kamupani foi o se vaega o le faalapotopotoga o le siosiomaga Canopy's Pack4Good Initiative, ma ua tautino e faamautinoa le afifiina o pepa o loo faaaogaina e le o aofia ai fiber e maua mai vaomatua anamua ma lamatia i le faaiuga o le 2020.

O lo'o va'aia ai fo'i le alava mautu mai vaomatua fa'amaonia e le Forest Stewardship Council, e aofia ai so'o se alava fa'ato'aga, pe a le mafai ona maua alava toe fa'aaogaina ma fa'ato'aga.

O le isi fa'ata'ita'iga o le fa'atumauina i totonu o pusa taugata o le Rā, ose lamepa fa'asili sima e fa'auma uma mai otaota fa'aleaganu'u ma toe fa'aaogaina.

O le fata o lo'o uu ai le fa'amau e fai mai le ofe fa'apalapala, a'o fa'apipi'i pito i fafo na fa'apipi'iina ma pepa toe fa'aaogaina.

E fa'afefea ona fa'atupu se fa'afiafiaga fa'alelei e ala ile fa'ata'otoga lelei

O se lu'itau o lo'o feagai ma le maketi o afifi i tausaga o lumana'i, o le fa'atumauina o le matagofie o ana oloa ae fa'amautinoaina o lo'o gafataulimaina.

O le tasi fa'afitauli e masani lava o le mamafa o le oloa, o le sili atu fo'i le matagofie e manatu i ai.

Na faamatala e Appelquist: “O suʻesuʻega na faia e le polofesa o suʻesuʻega o le mafaufau o Charles Spence i le Iunivesite o Oxford, na iloa ai o le faaopoopoina o sina mea mamafa i mea uma mai se tamaʻi pusa sukalati seʻia oo i mea inu vevela e iʻu ai i tagata e faʻavasega mea o loʻo i totonu e sili atu le lelei.

“E a'afia ai fo'i lo tatou va'ai i le manogi, ona o le su'esu'ega na fa'aalia ai le si'itia o le 15% o le manogi malosi pe a fa'ata'ita'i fofo fufulu lima na tu'uina atu i totonu o se atigipusa mamafa.

“O se lu'i mata'ina lenei mo tagata mamanu, ona o le agaʻi atu talu ai nei i le faʻamamafa mama ma e oʻo lava i le faʻaumatiaina o oloa afifi i soʻo se mea e mafai ai."

”"

Ina ia mafai ona foia lenei mea, o loʻo taumafai nei le tele o tagata suʻesuʻe pe mafai ona latou faʻaogaina isi faʻailoga e pei o le lanu e tuʻuina atu ai se mafaufauga faʻapitoa i le mamafa o latou afifi.

E mafua ona o suʻesuʻega i le tele o tausaga ua faʻaalia ai o mea papaʻe ma samasama e foliga mai e mama nai lo mea uliuli poʻo mumu e tutusa le mamafa.

O faʻamatalaga faʻapipiʻi faʻapitoa e vaʻaia foi e matagofie, ma e tasi le kamupani o loʻo matuaʻi aʻafia i lenei avanoa o Apple.

O le kamupani tekonolosi e masani ona lauiloa mo le fatuina o se lagona faʻapitoa aua e faʻapipiʻiina ai e pei o faʻataʻitaʻiga ma mataʻutia e mafai.

Na faamalamalama mai e Appelquist: "Ua lauiloa Apple i le fatuina o afifi e avea ma faʻaopoopoga o tekinolosi i totonu - lamolemole, faigofie ma malamalama.

“Matou te iloa o le tatalaina o se atigipusa Apple o se poto masani faʻapitoa - e telegese ma leai se faʻaoga, ma e iai se faʻavae tuuto.

"I le faaiuga, e foliga mai o le faia o se auala atoa ma le tele o lagona i le mamanu o le afifiina ose auala aga'i i luma i le fa'ata'atia lelei o a tatou fa'aputuga fa'atauga gafataulimaina i le lumana'i."

 


Taimi meli: Oke-31-2020